субота, 14 лютого 2015 р.

«Афганістан: біль душі і пам'ять серця»

13 лютого  для користувачів бібліотеки юнацтва  було організовано зустріч з воєном-афганцем - Козарчуком Михайлом  Васильовичем. Напочатку заходу  бібліотекар ознайомила присутніх  з трагічною сторінкою нашої історії, з військовими подіями в Афганістані, розповіла про односельчан, що служили в Афганістані, а потім передала слово очевидцю тих страшних подій - Михайлу  Васильовичу. Він розповів юнакам про те, що та війна як і  ця що ми зараз переживаємо, безжально перекреслила тисячі  молодих життів, переінакшила надії, плани, понівечила тіла і долі. Але разом з тим, серед страшних небезпек, вогню, крові, нелюдського напруження  вони мужніли і загартовувались.Також показав на карті місце  розташовування  його роти, гортаючи старенький альбом розповів якими були їх воєнні будні та  дні затишшя.                                  
   "Покоління воїнів-афганців знає ціну життя, дружби, єдності" - розповідав Михайло Васильович. Воно зберегло військову відданість і братерство. "Ще досі тим, хто пройшов крізь афганське пекло, сниться, як горіли небо і земля. Наші хлопці у свої 20 років падали, як скошені снопи, одне в одного на очах. А до того ж ще й географічні умови: нестача води і гарячий пісок навкруги, або гори, в яких не пройти. Ковток води цінувався, як золото".
    По закінченню заходу віддати данину пам'яті полеглим воїнам-афганцям нашого села, учасники заходу пройшли на сільське кладовище для покладання квітів, які  виготовлялись вихованцями гуртка БДЮТу Межирічківської ЗШ під керівництвом керівника гуртка - Єнчивої А. М. та бібліотекаря - Смертенюк О. В.











Немає коментарів:

Дописати коментар