четвер, 8 січня 2015 р.

"Лицар нескореного покоління"

                                                                                      Ти  знаєш,  що  ти  —  людина?                                                                                                                                              Ти  знаєш  про  це  чи  ні?  
8 січня виповнилося  б 80 років від дня народження українського поета і журналіста, одного із найяскравіших представників покоління "шестидесятників" - Василя Симоненка. До цієї знаменної літературної дати, в бібліотеці було оформлено книжкову виставку та веб-презентацію "Лицар нескореного покоління", завдяки яким користувачі бібліотеки дізнались про цікаві життєві факти, музей, пам'ятники письменнику та про вшанування пам'яті Симоненка. Час від час  перегляд  презентації переривали для того, щоб зачитати вірш, який  розповідав про даний етап життя поета. ("Вона прийшла непроханна й нежданна", "Ти знаєш, що ти людина", "Є в коханні і будні, і свята..." , "Україно, п'ю твої зіниці...", "Не докорю ніколи і нікому..." та інш.
 Зараз вважають, що біографію Симоненка треба вивчати як частку історії України. Його називають символом національного пробудження, витязем молодої української поезії, Протягом короткого життя він написав поетичні твори провідною темою яких є патріотизм, любов до України, її народу, любові до рідної землі та відповідальність за неї. Він щодня поринав у глибокий вир людського життя, писав вірші та казки, статті та фейлетони. Земляки  називають його: "Наш Василь - рідний синочок Тараса Шевченка". В своїх найкращих віршах Симоненко і справді досягає високого Кобзаревого звучання. 






Немає коментарів:

Дописати коментар