четвер, 14 травня 2015 р.

"Зоряне сяйво країн Європи"



14 травня напередодні Дня Європи в Україні, яке припадає на 16 травня, бібліотека спільно із школою підготували та провели пізнавальне свято "Зоряне сяйво країн Європи".
До святоково оформленого залу було запрошено багато гостей із країн Євросоюзу. Хлібом-сіллю зусрічали господарі представників країн-членів ЄС на чолі з офіційними особами.


 Кожен із них презентував свою країну її видатні історичні пам’ятки, обряди та традиції.








Першими презентували свою живописну та музичну країну представники Угорщини, з її королівськими палацами та чудовими краєвидами.
Потім представники Греції, засновниці Олімпійських ігор, познайомили присутніх з ідеальним місцем для подорожей, відпочинку та розваг і подарували народний танець "Сіртакі"

 
Продовжили свято презентацією своєї країни, представники Італії, не забувши нагадати присутнім, і про папу римського, і видатних художників, і знамениті італійські спагеті.
Перейняли естафету представники країни світової моди - Франціі. Неперевершений Париж зі своєю Ейфелевою вежею, тріумфальною Аркою та вишуканими дефіле, не залишили
сумнівів, що Франція єдина у своїй неповторності.




Для представлення своєї країни на свято завітала сама королева Великобританії - Вікторія. Вишукана краса, інтелегентність, вимова та королівські манери, зачарували всіх присутніх. 


Про багатовікову історію, знамениту кориду, надзвичайні курорти, сільські пейзажі, розповіли гостям представники Іспанії та подарували народний танець "Посадобль".

По завершенню заходу господарі свята подарували своїм європейським гостям українську пісню та пригостили українськими варениками, в знак щирості та щедрості душі українського народу.

Немає коментарів:

Дописати коментар