неділя, 31 січня 2016 р.

29 січня в Україні відзначають День пам’яті героїв Крут – саме там у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність.
Їх було триста – студенти та гімназисти. Проти них були тисячі – солдати, фронтовики та матроси більшовицької армії. Нерівний бій. Бій під Крутами, який на декілька днів віддалив захоплення Києва. Втрати сягали: до 250 юнаків, одна рота (до 30 людей) студентів і 10 старшин. Бойовий наказ наша молодь виконала.
29 січня у бібліотеці було проведено інформаційну годину «Крути: волі народної дзвін» (до Дня Пам’яті загиблих під Крутами).
Переглядаючи відеоролик бібліотекар детально розповіла присутнім про битву під Крутами.
Учасниками заходу було продекламовано вірші про Крути. Також присутні переглянули книжкову виставку "Крути - наша пам'ять, наш біль..." та при бажанні отримали тематичну літературу.
Подвиг і самопожертва героїв Крут – дороговказ всім наступним поколінням. Знати історичне коріння – святий обов’язок кожного свідомого українця. Тільки пам’ятаючи минуле, ми будемо мати гідне і надійне майбутнє.




Немає коментарів:

Дописати коментар