пʼятниця, 11 березня 2016 р.

Наша дума, наша пісня
Не вмре, не загине...
От де, люде, наша слава,
Слава України!
В ІСТОРІЇ КОЖНОГО НАРОДУ Є ІМЕНА, ЯКІ ВІН СВЯТО БЕРЕЖЕ У СВОЇЙ ПАМ’ЯТІ І З ВЕЛИКОЮ ЛЮБОВ’Ю ТА ПОВАГОЮ ПЕРЕДАЄ З ПОКОЛІННЯ
В ПОКОЛІННЯ. Є ТАКЕ ІМ’Я І В НАШОГО НАРОДУ – ТАРАС ГРИГОРОВИЧ ШЕВЧЕНКО, ГЕНІАЛЬНИЙ

ПОЕТ, ПРАВДОЛЮБ, БОРЕЦЬ, ОХОРОНЕЦЬ УКРАЇНСЬКОЇ КУЛЬТУРИ ТА МОВИ!!!

   

Для багатьох українців, і не тільки українців, Шевченко означає так багато, що сама собою створюється ілюзія, ніби ми все про нього знаємо, все в нього розуміємо, і він завжди з нами, в нас. Та це лише ілюзія. Шевченко, як явище велике й вічне – невичерпний і нескінченний.
Цього року минає 202 роки від дня народження і 155 років з дня смерті Т.Г. Шевченка, українського мислителя, поета, художника, просвітителя, громадського діяча.
Щоб вшанувати пам’ять Великого Кобзаря наша бібліотека для користувачів дітей та юнацтва підготувала книжкову виставку–екскурс "Пошли нам, Кобзарю, єдності й сили духу!" Також бібліотекар презентувала мистецько-літературну імпрезу, яка розповіла юним читачам про значення творчості Великого Кобзаря для кожного українця та його значущість в світовій літературі. Діти ознайомилися з невичерпними пластами життя і творчості Великого поета, українського генія та продекламували Кобзареві вірші "Сон","Зоре, моя вечірня", "Думка", Наймичка" та інш.










Немає коментарів:

Дописати коментар