четвер, 13 жовтня 2016 р.

ДЕНЬ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ ТА УКРАЇНСЬКОГО КОЗАЦТВА
Вже два роки поспіль, згідно з Указом Президента України, в нашій державі 14 жовтня відзначають День захисника України. Свято встановлено з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості.
13 жовтня у бібліотеці відбувся відкритий діалог "Українська армія майбутнього - якою їй бути?" з нагоди Дня Українського козацтва та Дня захисника України.
На заході були присутні учні середньої та старшої ланки школи разом із вчителем історії Тернавською В. В.
З вдячністю і повагою згадали наших предків, які боролися за свободу України. Багато років Україна не знала війни. Наш народ пишався тим, що у буремні 90-ті Україні вдалося зберегти мир. Але війна не обійшла нашу державу тепер. Два роки тому ми з вами не знали дуже багатьох слів, пов’язаних з війною, тепер же майже кожну родину так чи інакше опалило полум’я військових дій і кожна родина з тривогою в душі, глибоко переймається майбутнім нашої держави, підростаючого поколінням, станом армії, її озброєнням і забезпеченням, - зазначила бібліотекар. Адже Україна завжди була мирною країною і боронила свої кордони від нападників і розвивала свою військову забезпеченість та спроможність забезпечувати державний лад, захист та безпеку громадян як від зовнішніх агресорів, так і від внутрішніх дестабілізуючих факторів. Для більш детального ознайомлення з історичними сторінками нашої держави, до уваги присутніх бібліотекарем, було представлено історичну літературу, від часів козацтва до сьогодення. Також за допомогою Інтернет ресурсів, присутні мали змогу ознайомитись з поетапним розвитком сучасної української армії та її майбутнім, а також написати, нашим землякам, нинішнім захисникам України, свої побажання Миру, Здоров’я та Добробуту. А загиблим воїнам вічна шана і  пам’ять, яку присутні висловили  хвилиною мовчання та гіркотою втрат.

Немає коментарів:

Дописати коментар