середа, 7 березня 2018 р.

І знову, вдягну вишиванку, 
В той день, коли народиться Тарас. 
І пролунає дзвінко вранці 
З дитячих вуст- прославлений «Кавказ». 
А, Може « Сон», чи «Катерина», 
чи легендарний «Заповіт»? 
Та, в тім, то зовсім не важливо!! 
Бо то, вкраїнський сонце-світ! 
Бо в нім Шевченкові зітхання. 
Його всі болі і жалі. 
І в нім той подих до остання, 
Й любов до рідної землі! 
(О. Смертенюк)
Україна - це особистості, які формують обличчя її історії. Всього 47 років прожив Тарас Шевченко. Серед них 24 перебував у кріпацтві, 10 -- на засланнях, практично всі інші -- під жандармським наглядом. Проте все, що зробив Великий Кобзар назавжди залишає його серед живих, утверджує як геніального нашого сучасника і далекоглядного пророка.
7 березня для користувачів молодшоі ланки та юнацтва, у нашій бібліотеці було проведено шевченківські читання та лІтературний челендж "Неоціненний скарб, шевченкового "Кобзаря".
Діти прослухали розповідь бібліотекаря про життя та творчість Тараса Григоровича. Здійснили віртуальну манрівку до музею, у рідному селі Моринці та переглянули презентовану бібліотекарем книжкову виставку, за творчістю Великого Кобзаря.
Шевченківські читання продовжили захід та занурили учасників у атмосферу його неоціннего надбання. Його творчості, яка на протязі уже двох століть є актуальною і надихає нащадків.
Зачитавши власний вірш про Т. Г. Шевченка, бібліотекар таким чином дала старт челенджу, для того щоб кожен зміг зробити собі виклик і відкрити для себе щось нове та цікаве, про життя та творчість Великого Украінця.


Немає коментарів:

Дописати коментар