четвер, 3 травня 2018 р.

«Душа світу - жінка-мати»

 Травень - місяць, багатий на свята, найпишніша та найпрекрасніша пора весни. Одним із найбільш зворушливих і близьких серцю кожної людини є День Матері - свято, яке ми відзначаємо у другу неділю травня. Саме в цей день усі вшановують і матір-неньку, і матір-землю, і Матінку Божу.
"Діво Пресвятая - Матір матерів,
пригорни до серця всіх своїх синів..."
Саме таким зверненням до Богородиці  розпочався hand made «Душа світу - жінка-мати». Цьогорічне свято спільно підготували і провели із учнями 1-4кл сільський бібліотекар, керівник гуртків та керівники молодшої ланки школи.
Бібліотекар розповіли присутнім історію святкування Дня Матері та традиції його проведення в Україні. За допомогою підготовленої бібліотекарем тематичної літератури, діти пригадали і розповіли вірші про маму та заспівали пісень.
 Продовжуючи захід бібліотекар передала естафету керівнику гуртків, яка розповіла про один із головних оберегів України - ляльку-мотанку та провела hand made із найпростішого виготовлення оберегової ляльки. А також презентувала підготолену до заходу велику ляльку мотанку.
На завершення заходу бібліотекар нагадала дітям про дату святкування свята та закликала їх створити своіми ручками, подаруночки для своїх найдорожчих у світі мам. І зі словами вдячності, побажаннями та словами любові, привітати їх в цей святковий день.



Немає коментарів:

Дописати коментар