вівторок, 24 березня 2015 р.


Тиждень дитячого читання

2 квітня у бібліотеці було проведено бесіду-вікторину до Всесвітнього Дня дитячої книги.
https://docs.google.com/file/d/0B5JkXFlmBEv1MEI2TWx1aVNTcFE/edit








31 березня до Дня народження Г. Х. Андерсена  (2 квітня) та до Всесвітнього Дня дитячої книги,  для користувачів молодших класів було проведено вікторину з переглядом улюблених мультфільмів за творчістю видатного датського казкаря. Бібліотекар провела невеличку подорож по його біографії та творчому шляху, а потім маленькі читачі поринули у "Казковий світ Г. Х. Андерсена". Метою заходу було поглибити знання дітей про його казки, розвивати творчі можливості дитини, естетичні смаки, навички самостійної пошукової роботи, вміння аналізувати прочитане та знаходити в ньому мораль, виховувати любов до добра, прекрасного, формувати інтерес до нових знань та шанобливого ставлення один до одного, а  також прививати любов до книги.





21.03 у рамках Національного проекту «Україна читає дітям» та до Всеукраїнського тижня дитячого читання було проведено голосні читання «Живе поезія у мові». Цього дня діти 4- 7 кл. читали свої улюблені вірші Т. Г. Шевченка, адже гуманізм Кобзаревої творчості найповніше виявився саме в ставленні до дітей – найласкавіші слова, найніжніші порухи серця поет адресував саме їм. Всі присутні згадували моменти біографії Шевченка, відомі в Україні та в усьому світі пам’ятники Кобзареві. З вуст дітей лунали вірші – «Зацвіла в долині червона калина», «Сон», «Ой діброво - !», «І золотої й дорогої», «За сонцем хмаронька пливе», «Мені тринадцятий минало», «Заповіт» та ін. і хвилювали їхні серця. Читання були присвячені 201-річниці Генія українського народу. Шевченкова поезія – це не розважальне легке чтиво, а вистраждані серцем думи, тяжкі думи про долю народу. Сокровенні рядки присвячує поет рідній Україні з її вишневими садками, розлогими степами, високими могилами й широким Дніпром. На закінчення заходу з вуст бібліотекаря пролунали такі слова: - Припадаймо усі – і діти, і дорослі до мудрої Тарасової книги, вчитуймося у її молитви й думи, ставаймо мудрішими, добрішими й дружнішими!    
                   
     23 березня долучившись до проведення тематичної лінійки у школі бібліотекар підготувала книжкову виставку "Птахи -- наші друзі", на якій було представлено книги, які розповідали про поведінку, життя, користь птахів, а також про те, де і які пам’ятники збудовано на їх честь. 
1 квітня – Міжнародний день птахів. Починаючи з 1923 року це свято стало уже традиційним і святкується у всіх школах України. Щорічно певний вид птахів оголошується птахом року.
Пташки – наші найменші друзі і невідємна часточка природи. Вони прикрашають діброви і сади, тішать нас своїм чарівним співом. Їх весела дзвінка пісня, яскраве забарвлення оживляють природу і звеселяють наші серця, додають нам бадьорості і радості.
Ми любимо наших пернатих друзів. Вони дорогі нам як незамінні помічники в боротьбі за врожай, вірні союзники в знищенні шкідників. Вже зовсім скоро пташки на своїх тендітних крильцях принесуть нам весну.

  


24.03 - до Всеукраїнського тижня дитячого читання для учнів 1 та 4кл. було проведено інформіну «Восьме диво світу - книга». Розпочався захід з розповіді бібліотекаря цікавою та важливою інформацією щодо історії виникнення книги та її значущості в житті людини та суспільстві. Нагадала про те, що для кращого вдосконалення свого мовного запасу потрібно читати багато літератури написаної Вітчизняними письменниками, скеровувати свою увагу на рідну мову на її особливості та колоритність та неповторну красу, поглиблювати свої знання за допомогою тематичних довідників, підручників, енциклопедій тощо. Читачі поділились спогадами зі своїми друзями про те як і коли вони прочитали свою першу книгу і як це вплинуло на їхню подальшу з нею дружбу. Також обмінялись враженнями щодо прочитаних книг та порадами до прочитання нових, захоплюючих історій . Бібліотекар в свою ж чергу, ознайомила їх з письменниками та книгами Ювілярами - 2015р, та запропонувала книги з нових надходжень.








Немає коментарів:

Дописати коментар