четвер, 5 березня 2015 р.

"Ще нам браття молодії усміхнеться доля"

4 березня виповнилось 200 років від Дня народження композитора, диригента, громадського діяча - Михайла Вербицького
 
Творчість Вербицького є важливою для історії розвитку вітчизняного музичного мистецтва. Спадок митця нараховує 133 відомих композиції. Найвідомішим твором є музика до Державного Гімну «Ще не вмерла Україна» на слова Павла Чубинського.
Високий художній рівень творів Михайла Вербицького дає право називати його першим західноукраїнським композитором-професіоналом, незважаючи на те, що він не закінчував спеціальних музичних шкіл і сучасники вважали його митцем-аматором.
Рішенням 37-ї сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО 200-річчя з Дня народження українського композитора Михайла Вербицького включене до календаря пам’ятних дат на 2014—2015 рік, які будуть відзначатись під егідою цієї найбільш авторитетної в галузі освіти, науки і культури організації.


З цієї нагоди у бібліотеці було проведено бесіду "Ще нам браття молодії усміхнеться доля", присвячену 200-річчю з Дня Народження автора музики Державного Гімну. Також читачі переглянули електронну презентації про життя та творчість видатного діяча.










Також бібліотекар презентувала своїм юним користувачам і книжкову виставку присвячену Дню Народження Т.Г. Шевченка "Шевченкове полум’яне слово, на стражі вічності стоїть"







Немає коментарів:

Дописати коментар