пʼятниця, 17 березня 2017 р.

З 13 березня 2017р стартувала районна програма "Сільська бібліотека у шкільному автобусі", мета якої популяризувати живу книгу та забезпечити учнів цікавими, бібліотечно-розважальними заходами, під час їхнього повернення, зі школи додому.
Свій перший маршрут в цьому напрямку, наша бібліотека здійснила 17 березня і  розпочала його із патріотичної півгодинки "Герої рідного краю", присвятивши її 73-ій річниці визволення Голованівщини від нацизму.
   Поринувши в далекий воєнні роки 1941- 1944рр., бібліотекар озвучила "сухі" і в той же час важкі і важливі  цифри земляків, якими обліковувалися призвані в той час солдати, відправлені на каторжні роботи юнаки та дівчата, жертви гестапівських катувань, в тому числі дітей та тих, хто віддав своє життя за Перемогу. Згадали імена ветеранів Другої Світової війни, учасників бойових дій, інвалідів наших сіл, Межирічки та Краснопілля.
    Не оминули увагою районну  підпільну організацію "Спартак" та музей-пам’яті у с. Красногірка.
Та особливу увагу дітей, жителів с. Краснопілля,   бібліотекар спрямувала на їх односельчанина Героя Радянського  Союзу Підлипного Івана Яковича, який за свій вагомий внесок, подвиг та  здобуття Перемоги у Другій Світовій війні, отримав ниску орденів та медалей вищого ступеня. З великою цікавістю слухали зачитану бібліотекарем, автобіографічну розповідь Героя, яку він написав для історичної пам’яті, своїм нащадкам.
    Не оминули увагою і нинішніх захисників Вітчизни та з цікавістю переглянули презентовану бібліотекарем книгу з розповідями для дітей,  про героїв фронту і тилу "Героям Слава!".
    Наприкінці заходу бібліотекар закликала дітей бути гідними нащадками свої дідусів і бабусь, поважати їх та їхню пам’ять, адже з кожним роком  число ветеранів Другої Світової війни все зменшується, а список нинішніх захисників,  на жаль поповнються новими іменами. Герої не вмирають!!! Їх подвиг та саможертва будуть завжди в наших серцях та пам’яті.
 
 
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар