понеділок, 19 лютого 2018 р.

Вже не побачить батько, 
не зустріне мати…
Живого сина в світі більше вже нема…
Прийшли у путь останню проводжати
Своїх Героїв… вічная їм честь й хвала… 
(Назар Гузій (21.02.2014)
    Сьогодні, ми з нашими користувачами різних вікових категорій, зібралися у бібліотеці, щоб в скорботі схилити низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний час ХХІ століття. Та провести поетичну свічу з відеопереглядом " Не зорі падають з небес, зірки ідуть на небеса".
   Вже четвертий рік, як в історії незалежної України, з’явилася ще одна, така болюча і надзвичайно трагічна сторінка нашої сучасності.
З 18-21 лютого, ми вшановуємо Героїв Небесної Сотні. Тих, хто віддав найцінніше - життя! Життя за краще майбутнє для рідного народу і землі.
   За цих чотири роки, на перо письменників, поетів, журналістів та публіцистів, було покладено чимало:віршів, романів, статей, роздумів та спогадів про події Євромайдану.
   Тож увагу присутніх було зосереджено на розповідь бібліотекаря, про дні зими 2014р., яку ще називають "Зима, що нас змінила" та на книжкову виставку літератури, яка занурює нас у поетичні рядки, художні та документальні описи, пов’язаних з початком Євромайдану та його подальшим розвитком подій.
   Проте, головну увагу присутніх було зосереджено на Героїв Небесної Сотні, які тихенько "горілі" поетичними віршами-свічками поетів-сучасників, які були зачитані бібліотекарем. Також юним читачам було порекомендовано книгу Марка Роздневича "Я з Небесної Сотні", яка пронизана любов’ю головного героя до коханої дівчини та рідної країни, за яку він поклав своє життя.
   Продовжив наш захід перегляд документально відео "MAIDAN'2014. НЕБЕСНА СОТНЯ . 18.02 - 25.02", який повернув нас у події зими 2014.,закликавши схилити голови у тихій хвилині пам’яті за загиблими Героями Небесної Сотні.
   Для користувачів старшого покоління було запропоновано книгу Б. Гуменюка "Блокпост", адже як кажуть сучасники " Борис Гуменюк переїхав танком усю українську поезію. Тепер буде українська поезія до Гуменюка і після Гуменюка". Так як він жив і горів разом зі своєю країною, а потім висловив ці відчуття і переживання у своїх віршах, новелах, які увійшли до цієї книги. Адже пережиту автором правду Майдану і війни, бачили, відчували і думали мільйони, а він знайшов такі слова.
   Також літературна підбірка включила в себе такі книги як: "Приватний щоденник" М. Матіос, "Гудзик 2" І. Роздобудько, "Героям Слава!" та багато інших книг, з якими користувачі зможуть ознайомитися, відвідавши нашу бібліотеку.

Немає коментарів:

Дописати коментар