середу, 4 квітня 2018 р.

    3.04 у бібліотеці було оформлено викладку літератури та проведено її книго-огляд "Собор душі О. Гончара та соковитий гумор С. Олійника, якого боялися, а самого любили". Даний книго-огляд було присвячено 100 річчю з дня народження О. Гончара та 110 річчю С. Олійника.
  Творчість цих видатних українських постатей різниться жанрами, але їх обєднує дата народження - 3 квітня та перо, яке відтворює реалії тогочасся, у фронтових та повоєнних умовах О. Гончара. А також його творчі доробки присвячені мирному життю людей, з важливим моральним аспектам їхніх взаємовідносин.
 І соковитій сатирі С. Олійника, адже цю людину знали - без перебільшення - всі жителі СРСР і за кордоном. Поет-гуморист, сатирик майже чотири десятиліття віддав праці в літературі і понад п'ять десятиріч — журналістиці. Викривав міщанство, ницість, хабарництво, сутяжництво, тобто все те, що не прикрашає людину. Боровся за ствердження добра і правди, чесності й благородства. Без його творчості неможливо уявити українську сатиру і гумор.
  Тож даний книго-огляд, дає можливість нашим користувачам більш детально познайомитись з творчістю цих відомих українських особистостей та відкрити для себе щось нове і цікаве.

Немає коментарів:

Дописати коментар