четвер, 9 листопада 2017 р.

       Цьогоріч, 9 листопада з нагоди Дня української писемності та мови, наша бібліотека приєдналась до сімнадцятого Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Запросивши до його написання учнів 7-8кл. разом із вчителем української мови та літератури - Сокорчук Л.В.
       Текст диктанту читав у прямому ефірі його автор – доцент Київського університету імені Бориса Грінченка Олександр Авраменко."В різних куточках України і за кордоном диктант пишуть і маленькі діти, і люди поважного віку, і військові училища, і державні адміністрації, і журналісти, і депутати – палітра аудиторії неймовірна. І це велика відповідальність, бо треба всім догодити в плані змісту, емоційного наповнення, посилу, пізнавальності тексту, естетичного задоволення. А це дуже непросто. Та з іншого боку текст має містити неймовірну концентрацію пунктограм і орфограм. Він не має бути легким. У змаганнях мають бути перешкоди, і їх треба долати", – розповідає про підготовку тексту для радіодиктанту Олександр Авраменко.
  Девіз цьогорічного радіодиктанту – "Нас багато. Ми різні. Але нас об’єднує спільна мета".   Тривожна і напружена, і водночас відповідальна атмосфера, панувала в ті хвилини у бібліотеці. Та коли з вуст автора прозвучали останні слова тексту, кожен з присутніх, відчув гордість від того, що він є - українцем!!! З трепетом в душі та позитивними емоціями, закінчився писемний марафон, але його родзинкою, залишеться перевірка знань, нашої мелодійно-калинової мови.
    Також бібліотекарем було запропоновано користувачам книжкову виставку "Наша мова мова вічної землі, наше слово - слово вічного народу"

Немає коментарів:

Дописати коментар