пʼятниця, 24 листопада 2017 р.

Невиплакані очі України

Для поглиблення знань та пам’яті про Голодомор як геноциду українського народу, його причини, перебіг і наслідки, бібліотекарем було проведено бесіди та відеоперегляди за даною тематикою, серед учнів молодшої ланки та педагогічного колективу місцевого навчального закладу.
Голодомор 1932-1933 років - одна з найтрагічніших сторінок української історії, яка поглинула мільйони безневинних - не підлягає забуттю… Тому гортаючи чорну сторінку нашої історії, бібліотекар наголосила, що голодне лихоліття 33-го – не просто історична минувшина, а незагойна фізична і духовна рана українського народу, яка пекучим болем пронизує пам’ять багатьох поколінь. Сьогодні треба говорити про минуле задля майбутнього, адже безпам’ятність породжує бездуховність, котра, наче ракова пухлина, роз’їдає тіло й душу нації – перекреслює її історію, паплюжить традиції й руйнує соціокультурну самобутність народу.
Педагогічний колектив разом із бібліотекарем долучилися до загальнодержавної хвилини мовчання, усвідомивши, наскільки дорогим даром є життя і як треба цінувати кожну хвилину, яку воно дарує.
 А для більш детального ознайомлення з темою Голодомору 32-33рр бібліотекар підготувала книжкову виставку, з якою було ознайомлено присутніх та запропоновано відеоперегляд "Голод 33 року".

Немає коментарів:

Дописати коментар