вівторок, 21 листопада 2017 р.

     21 листопада у бібліотеці було проведено героїко-патріотичну годину з відеопереглядом "Україна. Право на Гідність і Свободу"
     День гідності та свободи в Україні можна назвати трохи простіше – річниця Євромайдану. Всі ми знаємо, які події стали приводом для установи цієї дати у нашому календарі. Адже вона є твердженням ідеалів свободи і демократії, а так само пошаною тих, хто віддав свої життя, захищаючи інтереси громадян України. 
"Україна – це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004-го року, який був Святом Свободи, і Революція 2013-го року, Революція Гідності".
Сам День гідності і свободи був створений в 2014 році, і сьогодні для своїх користувачів бібліотекар підготувала книжкову викладку, за даною тематикою. Особливу увагу було звернено на книгу Б. Гуменюка "Блокпост", в якій ідеться про реальні події в Україні часів Майдану і війни 2014-2015рр. Її сюжетна лінія вибудовується винятково на реальних подіях з епізодичними вкрапленнями художнього вимислу, тому що вона засвідчує реальні події, є еклектичною за жанровою формою текстів (автобіографія, публіцистика, верлібр, вірші у прозі, новели, образки, репліки тощо), але єдиною за темою, змістом, пафосом, формою наративу, світоглядом автора. Як твердить сам автор, він свідомо уникав літературщини, акторства, бо тему війни не можна імітувати. Її треба просто фіксувати, десь додаючи певної художньої і жанрової форми, але короткої. Бо стан війни не налаштовує на розлогий формат. Тут треба встигнути розпочати і завершити текст, поки живий…
Також користувачам було запропоновано переглянути відеоролики про хроніку подій Євромайдану.
.

Немає коментарів:

Дописати коментар